Miten valmistautua synnytykseen 1


Mahtavaa huomata kuinka yhä useampi odottaja ymmärtää valmistautua synnytykseensä! (Itse tein sen vasta kolmanteen synnytykseeni)

Kätilö ei synnytä puolestasi. Hän hoitaa sinun ja vauvan seurannan synnytyksen aikana ja tukee sinua mahdollisuuksien mukaan. Kun sinä valmistaudut synnytykseen ymmärtämällä perusteet, niin kätilö pystyy auttamaan sinua huomattavasti enemmän. Synnytyksen aikana on jo liian myöhäistä oppia uutta, joten moni hyvä asia voi jäädä hyödyntämättä, jos et ole käynyt synnytysvalmennusta.

Synnytysvalmennus on hyvä käydä lisävalmennuksena neuvolan perhevalmennukseen. Riittävä valmennus vaatii perhevalmennusta enemmän paneutumista, mutta mikään mahdoton tehtävä se ei ole.

Synnytyksen ABC:n verkkovalmennus sisältää kaikki synnytysvalmennukselta vaaditut sisällöt ja paljon muutakin, joita voit kiinnostuksen mukaan valita luettavaksi.

Kurssilla opit mm.

  • Synnytyksen kulun (myös ne tärkeät vaiheet, joista ei muualla kerrota!).
  • Synnytyksen kulkuun vaikuttavat tekijät ja miten pystyt itse niihin vaikuttamaan.
  • Lääkkeettömät kivunlievitykset
  • Lääkkeellisen kivunlievitykset
  • Mihin synnytyksen vaiheeseen eri kivunlievitykset toimivat optimaalisesti
  • Sairaalan yleisimmät rutiinit: mitä siellä tapahtuu, kun menet sairaalaan ja mitä vauvan syntymän jälkeen.
  • Sairaalan yleisimmät erityistilanteet. Osa tilanteista toistuu useammin kuin toiset ja niistä on hyvä tietää etukäteen, niin ei säikähdä, vaikka joku yleisimmistä tilanteista tulisi vastaan. Silloin ei vielä ole mikään hätä vaan tilannetta seurataan tarkemmin.

Iso osa ottaa epiduraalin joku suunnitellusti tai tilanteen muuttuessa. Tämän vuoksi epiduraali käydään hyvin läpi ja saat vinkkejä, miten ehkäiset sivuvaikutuksia. Lisäksi käydään läpi keisarileikkaus ja sen eri muodot. Yleensä leikkaukseenkin mennään rauhassa. Opit myös keisarileikkauksen yhteydessä mahdollisesti tehtävästä swappauksesta, mikä on vanhempien tehtävä ennen mahdollista keisarileikkausta.

Synnytyksen ABC:n tiedoilla pystyt valmistautumaan erilaisiin synnytyksiin. Ehkä toivot jotain tietynlaista synnytystä. Tämän kurssin tietojen avulla saat lisätietoa siihen, mutta samalla valmistaudut myös toisenlaisiin synnytyksiin. Tällöin pysyt hyvin mukana synnytyksessä, vaikka se ei menisi juuri toiveidesi mukaisesti.

Älä synnytä ilman näitä perustietoja. Tule kurssille – varmasti opit jotain uutta. 

 

 


Jätä kommentti

Ajatus aiheesta “Miten valmistautua synnytykseen