Synnytysvalmennus

Synnytys herättää paljon kunnioitusta, mutta se voi myös jännittää.

Synnytyksestä on vahvoja mielikuvia, mutta synnytys on paljon muutakin kuin supistukset, epiduraali ja ponnistaminen.

Raskausaikana kannattaa kerätä tietoa, mikä auttaa sinua ymmärtämään tulevaa, ja jonka avulla pärjäät synnytyksessä paremmin.

Maratonin juoksijakaan ei lähde juoksemaan ilman valmentautumista. Synnytystä monesti verrataan maratoniin ja siinä onkin yhtäläisyyksiä. Molempiin pitää valmistautua ja harjoitella. Synnytyksen aikana sinun on hankala oppia uutta ja ymmärtää mitä esimerkiksi kätilö yrittää sinulle tarjota, jos et yhtään tiedä vaihtoehdoista tai synnytyksen kulusta etukäteen.

Samoin kuin valmentaja opastaa etukäteen ja juoksun aikana tsemppaa, niin valmistaudu etukäteen, niin saat kätilöstä hyvän tsemppaajan itsellesi, joka hoitaa sinun synnytyksen aikaisesta huollon kuntoon. Ilman valmistautumista et saa kaikkea sitä huoltoa hyödynnettyä.

Paras alku perheellesi Doules Doula Marjaana

Valmistautumalla

 • Luottamuksesi synnyttämiseen kasvaa
 • Tiedät miten toimia synnytyksen käynnistyttyä
 • Sinulla on työkaluja supistusten vastaanottamiseen kotona
 • Koet vähemmän kipua, synnytys edistyy paremmin
 • Tarvitset vähemmän kivunlievitystä ja toimenpiteitä
 • Vauvasi saa paremman synnytymän ja alun elämälleen

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus

Synnytyksen ABC tarjoaa sinulle synnytystietoutta selkeästi ja ytimekkäästi ilman hippeilyä.

Kurssia voit käydä omassa tahdissa silloin, kun se sinulle sopii ja verkkokurssi joustaa tarpeittesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Kurssilla opit

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, …)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito

 

Voit halutessasi syventää osaamistasi kurssilla olevilla itsenäisillä tehtävillä, joiden avulla voit työstää omia ajatuksia ja lähtökohtia synnytykseen ja rakennat sinulle sopivaa “työkalupakkia” (synnytystoivelista, sairaalakassi, kivunlievitykset, …). Synnytys on sinun juttusi!

On toiveiden synnytys lääkkeellinen, luomu tai sektio, niin kurssi sopii sinulle. Kurssin tiedoilla pystyt valmistautumaan synnytykseen paremmin ja olet matkalla kohti parempaa synnytyskokemusta.

Hyvä synnytyskokemus:

 • Auttaa äitiä palautumaan synnytyksestä nopeammin henkisesti ja fyysisesti
 • Tukee imetystä ja kiintymyssuhteen rakentamista
 • Tukee koko perheen terveyttä

Pääset nyt laadukkaaseen synnytysvalmennukseen kotisohvalta milloin haluat. Kurssi käydään monimuotoisena kurssina ja mukana on sertifioitu synnytysvalmentaja, jolta pääset kysymään ja jonka kanssa pääset keskustelemaan. Oli synnytys lähellä tai vasta kuukausien päästä, voit osallistua kurssille silloin, kun se sinulle sopii.

Kätilöt toivovat vanhempien käyvän synnytysvalmennuksen neuvolan perhevalmennuksen lisäksi ja täältä voit lukea kätilön esittämät perustelut: 10 syytä käydä synnytysvalmennuksessa. 80% kätilöistä toivoo perheiden valmistautuvan paremmin. Lue tästä kätilöiden tutkimuskyselyn tulokset.

Asiakaspalautetta


“Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä!
Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä kunnallisen puolen valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen.
Synnytyksen ABC on myös sisällöltään huomattavasti laajempi kokonaisuus, kuin mitä neuvolan tarjoamassa valmennuksessa ehditään käymään läpi. Suosittelen!”

Synnytyskokemus on paljon kiinni siitä tiedosta ja olettamuksista mitä sinulla on jo ennen synnytystä. Mistä omat olettamuksesi ovat tulleet? Mediasta? Neuvolasta? Ystäviltä? Haluaisitko itse vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja synnytyksen aikana tehtäviin päätöksiin? Haluatko tehdä päätökset tiedon pohjalta? Jos, niin kurssi on juuri sinulle!

Synnytyksen aikana kätilön on hankala opettaa sinulle uutta tietoa ja ystävien vahvat kokemukset voivat ohjata sinun synnytystäsi, vaikka se ei ehkä ole juuri sinulle sopivin tapa synnyttää. Tämän valmennuksen avulla opit ymmärtämään synnytyksen kulkua laajemmin ja opit mitä ulkoiset asiat vaikuttavat synnytykseen ja miten voit niihin itse vaikuttaa.

Synnytysvalmennuksen verkkokurssi on helppo ja nopea tapa saada tietoa synnytyksestä. Se on käytettävissä siinä raskauden vaiheessa, kun sinä olet valmis vastaanottamaan tietoa.  Voit osallistua verkkokurssille niin tabletilla, puhelimella kuin tietokoneella juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Synnytysvalmennuksessa opit mm.:

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen yms.

Ymmärtämällä synnytyksen vaiheet voit vähentää synnytykseen liittyvää jännistystä tai synnytyspelkoa ja opit edistämään omaa synnytystäsi.

Saat kaiken tämän materiaalin vain 49€ ja voit opiskella sen missä ja milloin haluat!

 

Kurssipalautetta

 • Ensisynnyttäjä: “Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!”
 • Uudelleensynnyttäjä: “Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.”
 • Kiireinen:Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.”
 • Pieneltä paikkakunnalta: Voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.”
 • Neuvolan valmennusta syvällisemmän kurssin halunnut:Kokonaisuus oli kattava, huomattavasti kattavampi kuin neuvolan järjestämä valmennus!”
 • Pelkopoli-asiakas: “Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin!”

Synnytys on tärkeä osa vanhemmaksi kasvamista.

100% kurssin kävijöistä valitsisi verkkokurssin uudestaan!

Marjaana Siivola
Sertifioitu doula (DONA) ja doulakouluttaja (DONA) Marjaana Siivola

 

Synnytysvalmentajanasi toimii sertifioitu synnytysvalmentaja ja doula Marjaana Siivola. Marjaana on koonnut sinulle kattavan ja tiivin paketin synnytyksestä, joka on nopea ja helppo käydä. Marjaana on itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Hän on toiminut doulana yli 25 kertaa ja nähnyt monenlaisia synnytyksiä.

Ymmärrä synnytyksen perusteet ja hallitse kipua paremmin verkkokurssin avulla!

Voit opiskella missä ja milloin sinulle sopii paikkakunnasta ja ajasta riippumatta. Ei kalenteriin sidottuja aikatauluja eikä siirtymistä töistä valmennukseen. Opiskele, kun se sinulle sopii.

Nyt saat Synnytyksen ABC -synnytysvalmennuksen verkkokurssin hintaan 49€.

Pieni investointi synnytykseen, joka voi muuttaa elämäsi!

 

 

 

Sinulla on pääsy Synnytyksen ABC:n materiaaliin kuuden kuukauden ajan. Voit tarkistaa asioita vaikka synnytyksen aikana ja löydät tarvitsemiasi tietoja lapsivuodeaikana. Sinun ei tarvitse muistaa mitään ulkoa ja voit lukea vain sinulle tarpeellisista aiheista.

Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen marjaana@doules.fi ja saat rahasi takaisin.