Doulan vaikutus synnytykseen

The Childbirth Collective tukee laaja-alaisesti tutkimusta liittyen raskaaksi tulemiseen, raskauteen, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan. Heillä on blogikirjoittajana nyt Katy B. Kozhimannil, PhD MPA, joka on tehnyt laajaa ja laadukasta tutkimusta doulan työstä.

Tässä kirjoituksessa on luettavissa hänen oma taipaleensa synnytystukihenkilön kanssa ja nyt tutkijana hän on voinut paneutua tutkimaan koulutetun doulan tuomia hyötyjä. Osin hänen tutkimuksiin perutuen Minnesotan osavaltio tukee doulan palkkaamista ja Katy on ollut mukana heti alussa seuraamassa sen vaikutuksia niin synnytyskokemukseen kuin toimenpiteisiin ja kustannussäästöihin liittyen. Valitettavasti raha ratkaisee monessa, mutta Katy on hienosti pitänyt pinnalla myös synnytyskokemuksen merkitystä koko perheen loppuelämälle.

Childbirth Collective

Katyn mietteistä ja tutkimuksista doulaukseen liittyen voi lukea The Childbirth Collectiven kotisivuilta. Sinne on kerätty paljon tietoa tutkimuksista, missä on seurattu doulien työskentelyä ja vaikuttavuutta synnytystukihenkilöinä.

Tässä tietoa doulan hyödyistä synnytyksessä. Nämä eivät ole mitään pieniä apuja henkisessä hyvinvoinnissa vaan doulan osallistuminen säästää äitejä turhilta toimenpiteiltä ja yhteiskunta säästää vähentyneinä toimenpiteinä – jopa vähempinä keisarileikkauksina!

“A 2012 Cochrane review conclusively finds that continuous labor support is associated with many positive outcomes for moms and babies (more spontaneous vaginal births, fewer epidurals, shorter labors, higher infant Apgar scores, and greater satisfaction) and no known negative impacts. These effects are most consistent when labor support is provided someone who is not a friend or family member and not a member of the hospital staff – someone like a doula.”

Koskahan me nähdään, että Suomessakin yhteiskunta näkee ne henkiset ja taloudelliset säästöt, mitä doulan mukana oleminen tuo.

https://childbirthcollective.wordpress.com/tag/katy-kozhimannil/

Doula tukemassa synnyttäjää.

Jos haluat kuulla lisätietoa doulasta tai muusta synnytykseen liittyvästä, niin tilaa Synnytyksen ABC:n kirje.