Synnytyksen ABC synnytysvalmennus

7 asiaa, mitkä sinun pitää tietää synnytyksestä!

Mitkä 7 asiaa sinun tulee tietää synnytyksestä?

Tässä on seitsemän asiaa, mitkä sinun tulee tietää synnytyksestä. Hanki itsellesi tietoa näistä jo ennen synnytystä, niin saat paremman synnytyksen sinulle ja vauvalle.

 

1. Synnytyksen käynnistyminen

Mietitkö miten tiedät synnytyksen käynnistyvän? Miltä supistukset tuntuvat? Sinun kannattaa tietää synnytyksen erilaiset tavat käynnistyä ja mitä sinun tulisi silloin tehdä. Näin voit rauhallisemmin mielin odotella synnytyksen alkamista.

2. Synnytyksen vaiheet

Synnytyksen eri vaiheita on avautumis-, ponnistus- ja jälkeisvaihe. Ehdottamasti suurin osa synnytyksestä tapahtuu avautumisvaiheessa, jossa voi olla pitkä latenssivaihe alkuun. Synnytysvalmennuksessa opit tarkemmin eri vaiheet ja mitä sinun kannattaa eri vaiheissa tehdä sekä mitkä kivunlievitykset sopivat eri vaiheisiin.

3. Synnytyksen edistyminen

Synnytyksen edistymisen tietäminen on synnytyksen aikana kultaakin arvokkaampaa. Kohdunsuun aukeaminen on vain yksi kuudesta tavasta synnytyksen edistyä. Jos kohdunsuu ei ole auennut, niin sinua helpottaa kuulla niistä muista edistymisen merkkejä.

Et enää joudu miettimään ettei synnytys nyt yhtään edisty vaikka kohdusuu ei ole auennut, vaan voit iloita esimerkiksi kohdunkaulan häviämisestä kokonaan.

4. Kivunlievitys

Mitä kivunlievityksiä on tarjolla? Milloin niitä kannattaa käyttää? Mitkä kivunlievitykset tukevat toisiaan ja mitä voi käyttää samanaikaisesti?

Tiedä vaihtoehdot ja niiden hyödyt ja haitat, niin osaat optimoida tilanteeseesi sopivan kivunlievityksen.

Tulet kyllä tavalla tai toisella synnyttämään, mutta miksi et tavoittelisi parasta mahdollista?

5. Oma valmistautuminen

Miten voit valmistautua synnytykseen? Lue kirjoja ja/tai käy synnytysvalmennus (perhevalmennus on eri asia). Varmista, että siellä opit kaikki tässä listassa olevat asiat, mutta paljon muutakin, mitä et edes osannut etsiä.

6. Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä

Jos kätilö puhuu laktaatista tai scalpista, niin ymmärrätkö? Jos et, niin sinun kannattaa tutustua yleisimpii toimenpiteisiin ja erityistilanteisiin. Silloin et säikähdä tai jännitä näitä toimenpiteitä ja pystyt paremmin keskustelemaan kätilön kanssa niiden käyttämisestä. Synnytysvalmennuksessa käydään nämä läpi, että ymmärrät mitä ne ovat ja miksi niitä tehdään.

7. Palautuminen (äidin ja vauvan)

Palautuminen on yksi yleisimmistä aiheista, mistä saan palautetta. Usein synnytyksen jälkeistä aikaa ei mietitä ollenkaan ennen synnytystä. Tilanne tulee sitten yllätyksenä synnytyksen jälkeen.

Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksessa nämä tiedot ovat sähköisenä saatavilla 24/7 ja voit tutustua niihin milloin vaan. Vaikka sitten synnytyksen jälkeen, kun asia tulee ajankohtaiseksi. Ensimmäinen osuus kuitenkin kannattaa lukea jo ennen synnytystä, niin tietää vähän mitä on odotettavissa heti synnytyksen jälkeen.

Nämä 7 asiaa opit synnytysvalmennuksessa!

Kun tiedät yllä mainitut 7 asiaa synnytyksestä, niin olet jo hyvillä vesillä synnytykseen valmistautumisessa. Näillä tiedoilla voit rauhallisin mielin odottaa synnytystä ja mennä synnyttämään. Todennäköisyys toimenpiteille laskee, kun ymmärrät nämä kaikki seitsemän asiaa synnytyksestä!

Synnytyksen ABC tarjoaa kaikki nämä tiedot ja vielä enemmänkin verkkokurssilla, jonka voit käydä vaikka heti läpi puhelimella tai tietokoneella. Synnytysvalmennus ei ole enää kiinni sijainnista tai lasketusta ajasta.
Lisätietoa Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennukseen saat tästä. 


Tai voit tilata ILMAISEN 101 helpotusta synnytykseen -PDF:n suoraan sähköpostiisi!

 

 

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus