Synnytyspelko ja EFT

Synnytykseen liityvät negatiiviset tunteet (synnytyspelko ja traumat) kannattaa käsitellä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen synnytystä. Negatiiviset tunteet synnytyksen aikana nostavat stressihormonitasoa, mikä hidastaa synnytystä alentamalla synnytyshormonin eli oksitosiinin pitoisuutta. Oksitosiini aiheuttaa mm. kohdun supistumisen.

Synnytyspelko on tällä hetkellä laajasti käytössä ja sen alle niputetaan pelot niin sairaala kohtaan, vauvan menettystä kohtaan kuin pelot joitain toimenpiteitä kohtaan. Nämä kaikki ovat pelkoja, mutta eivät aina tekemisissä synnytyksen kanssa vaan ne ovat osa laajempaa kokonaisuutta.

Jos sinulla on ns. synnytyspelko, niin kannattaa miettiä  mistä se pelko kumpuaa. Jos ainoa kontakti sairaalaan on ollut sairaan läheisen luona käyminen ja hän on sitten menehtynyt, niin sairaalaan on ehkä vaikea mennä terveenä synnyttämään. Tai pelko voi olla piikkikammo, jonka sairaala tuo mieleesi. Näiden hoitamiseen sopii aivan erilaiset lähestymiset.

EFT tekniikalla synnytyspelko pois?

Nykypäivän terveydenhoito ei ole ansiokkaasti hoitanut tunneperäisiä pelkoja. Nyt niiden purkamiseen on uusi mahdollisuus, kun Alessa Sarelin on kouluttautunut käyttämään EFT tekniikaa synnytyspelon ja -trauman hoitoon. Tämän tekniikan avulla äiti voi auttaa itseään Alessan ohjauksessa, joka voidaan tehdä myös Skypen välityksellä. Tätä voidaan käyttää raskausaikana synnytyspelon hoitoon, mutta myös synnytyksen jälkeen synnytystrauman hoitoon. Trauman hoitoon ei ole mitään takarajaa, vaan traumoja on tärkeä hoitaa heti, kun mahdollista – vaikka se olisi 20 vuotta synnytyksestä. Jos koet, ettet saa kunnolla apua pelkoihisi, niin kannattaa kokeilla tätä tekniikkaa.

EFT ja synnytyspelko
Synnytyspelon hoito raskausaikana on suositeltavaa.

Lisätietoa tekniikasta löytyy Alessan blogikirjoituksesta Suomen Synnytysvalmennukset sivustolla.

Jos koet, että sinun synnytyspelkosi voisi lientyä puolestaan oikealla asianmukaisella tiedolla, niin tule Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennukseen tai tilaa ilmainen synnytysvalmennuksen minikurssi sähköpostiisi.