jorvin-synnytysosaston-olohuone

Jorvin synnytysosasto Espoon sairaalassa

Jorvin synnytysosasto on muuttanut juuri valmistuneeseen Espoon sairaalaan. Muutto on väliaikainen, mutta usean vuoden mittainen HUS:n kiinteistöjen huonon kunnon vuoksi.

Nyt synnyttäjille on tarjota turvallinen tila saattaa maailmaan pienokaisensa. Espoon sairaalan puolella on myös uusia vuodeosastoja, joissa jokainen huone on henkilökohtainen. Yksi vuodeosasto pysyi Jorvin puolelle ja siellä on perhehuoneita. Kaikille ei kuitenkaan ole nyt kiireen vuoksi pystytty tarjoamaan perhehuonetta.

Jorvin synnytysosastolle tullaan uuden sairaalan neljänteen kerrokseen. Jos tule autolla parkkihalliin, niin pääset yhdellä hissillä suoraan synnytysosastolle.

Osasto sijaitsee hissien “takana”, jonne pääset molemmin puolin, mutta suosittelen kääntymään vasemmalle ja ovista sisää. Siitä kävelet suoraan vuodeosastojen ohi synnytysosastolle vielä yksien ovien läpi. Isossa aulassa on myös info, josta voit halutessasi kysyä neuvoa.

Synnytysosaston kanslia löytyy heti käytävän päästä ja synnytysosasto jatkuu siitä oikealle.

Tässä kuvia Jorvin synnytysosastolta.

Jorvin synnytysosaston olohuone

 

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosaston olohuone on avara ja valoisa.

 

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosaston olohuoneen vieressä oleva avoin nurkkaus, jossa synnyttäjä voi oleskella. Tilassa myös sydänäänten kuuntelulaitteet, joten seuranta voidaan hoitaa myös tässä. Voit halutessasi pyytää tähän myös mm. säkkituolin tai jumppapallon.

Jorvin synnytysosaston lepohuone

 

Jorvin synnytysosaston lepohuone
Jorvin synnytysosaston lepohuone/tarkkailuhuone, johon voi jäädä, jos synnytys ei vielä ole ihan käynnissä tai sydänääniä seurataan ilman, että synnytys on käynnissä. Jokaisessa lepohuoneessakin on oma vessa. Näitä Jorvissa ei ole nyt kovinkaan montaa eli synnyttäjän kannattaa synnyttää kotona mahdollisimman kauan. Jos supistukset eivät vielä ole säännölliset ja napakat, niin on entistä todennäköisempää, että synnyttäjä lähtee vielä kotiin. Tämä on usein pettymys synnyttäjälle, mutta Synnytyksen ABC:n verkkokurssilta löytyy paljon tietoa miten pärjätä kotona synnytyksen alkuvaiheessa.

Synnytyshuone

Jorvin synnytyssairaala
Jorvin synnytyssairaalan synnytyshuone ei ole hirveän iso. Toisaalta jokaisen huoneen yhteydessä on iso kylpyhuone, johon voi mahduttaa pumpattavan La Bassine synnytysaltaan tai siellä mahtuu hyvin suihkuttelemaan pallon päällä istuen.
Huoneessa ei ollut valmiina jumppapalloa, säkkituolia tai jumppamattoa, joten kysele näiden perään, jos haluat niitä käyttää.

Tervetuloa Jorviin synnyttämään

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosastolta avautuu hienot näkymät Espoon ylle. Lähimpänä näkyy Glimsin historiallinen talomuseo, mikä on erinomainen kävelyretken kohde. Kesällä sinne tulee myös eläimiä. Pääset kävelemään historiallista kuninkaantietä ja tunnet historian havinaa.

 

Tervetuloa synnyttämään Jorviin
Tervetuloa synnyttämään Jorviin

Doula Jorviin

Jorvissa olen doulana saanut aina lämpimän vastaanoton ja sinne on hieno mennä tukemaan perheitä. Asun Jorvin vieressä, joten minulla on sinne myös erittäin nopea tulla, kun tukea tarvitaan.

Jos olet tulossa Jorviin (tai Naistenklinikalle tai Lohjalle) synnyttämään ja mietit doulaa, niin tervetuloa tutustumaan doulapalveluihini ja ota yhteyttä. Keskustelen mielelläni kanssasi lisää juuri sinulle sopivasta doulapalvelusta.

Terveisin,

Marjaana Siivola, Sertifioitu doula (DONA)