valmistaudu synnytykseen

Elisan 4 vinkkiä synnytykseen valmistautumiseen

Kyselin Synnytyksen ABC:n listalla ajatuksia synnyttämisestä ja minkä tiedon he kokivat olleen tärkeintä synnytyksessä. Tässä Elisan vastaus synnytykseen valmistautumiseen, jossa hän kiteyttää hienosti neljä tärkeintä asiaa ja auttaa muita synnytykseen valmistautumiseen . Toivottavasti niistä on sinulle iloa ja apua.

Elisan neljä vinkkiä synnytykseen valmistautumiseen

“Heippa, olen synnyttänyt 5 kertaa ja nyt tuntuu, että olen oppinut jollakin lailla sen taidon:) kiitos sinunkin vinkeistä. Tässä tärkeimmät asiat, joita olen oppinut vain kokemuksesta ja vastauksia etsimällä. Ehkä näistä on sinulle apua.

elisan 4 vinkkia synnytykseen
elisan 4 vinkkia synnytykseen

Numero yksi. Jos et ole koskaan kiinnittänyt huomiota hengittämiseen, nyt on aika tehdä se. Opettele hengittämään selkälihaksilla (rintakehä ei liiku eteenpäin) ja “anna ilman virrata selkärankaa pitkin lantionpohjaan asti”. Se rentouttaa oikeita paikkoja ja estää paniikin tai keskeyttää panikoitumisen, joka on suurin haitta synnytyksessä. Tarkkaile tai tai pyydä miestä tarkistamaan onko myös leuka rentona. Rento alaleuka on yhtä kuin rento lantionpohja. Synnytys ei etene ilman rentoutta.

Numero kaksi. Jumppapallo tai muu vastaava jalkoja levällään ja lantiota rentouttava laite tai asento saa aikaan vauvan pään osumisen oikeisiin paikkoihin, mikä taas saa aikaan supistuksia ja synnytyksen etenemistä sekä kivun lievittymistä. Synnytystä on turha odottaa sängyllä makoilemalla, ellei ole aivan uupunut. Synnyttäminen on tekemistä, ei odottamista. Synnytys vaatii paikallaan oloa vasta kun lapsi syntyy, siihen asti voit puuhailla kaikkea muuta.

Numero kolme. Sairaalassa ei ole pakko olla sängyssä. Lähes kaikki hoitotoimet voidaan tehdä seisaallaan, kun vain tajuaa pyytää. En tiedä mitään hirveämpää paikkaa vastaanottaa supistuksia kuin sänky. Viimeisimmässä synnytyksessä olin pitkällään sairaalan sängyssä 1 minuutin ennen vauvan syntymää. Enkä tarvinnut mitään kivunlievitystä.

Numero neljä. Synnyttäminen ei ole mitään siistiä sisätyötä. Normaali hillitty ja virallinen olemus pitää jättää kotiin ja työpaikoille, ja normaaleihin tilanteisiin. Synnytys ei ole “normaali” tilanne. Saat tehdä kaikkea muuta paitsi huutaa paniikissa (se lisää kipua eikä auta synnytystä). Kaikki keinot (vaikkapa hullunlailla heiluminen jumppapallon päällä) jotka pitävät sinut rentona ovat hyväksi. Pyydä henkilökuntaa välttämään supistusten aikana kyselemistä tai asioista päättämistä.

Terkuin Elisa”

Kiitos Elisa hyvästä tiivistelmästä. Nämä varmasti auttavat uusia synnyttäjiä ja miksi ei kokeneempiakin, jotka nyt valmistautuvat seuraavaan.

Valmistaudu sinäkin synnytykseen ja tule Synnytyksen ABC:n verkkokurssille oppimaan lisää!