synnnytyksen abc doules pallo

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus

Miksi valmistautua synnytykseen?

Valmistautumalla synnytykseen vähennät synnytyskipua, synnytyksesi etenee paremmin ja tarvitset vähemmän toimenpiteitä. Silloin vauvasi saa paremman syntymän. Valmistautumiseen synnytysvalmennus on nopea ja tehokas keino tiedon surffaamisen sijaan. 

Synnytyskipu muodostuu kipusignaalista lantion ja kohdun alueelta sekä aivojen antamasta merkityksestä tälle signaalille. Voit itse vaikuttaa näiden vahvuuteen ja joko lisätä tai vähentää koettua kipua.

Miksi siis et valmistatuisi?

On outoa, että meillä on sellainen käsitys, että emme valmistautuisi näin tärkeään tilanteeseen elämässämme. Synnytys ja lapsen syntymä muistetaan lopun elämää. Sillä on pitkät vaikutukset meihin, lapsiimme ja perheemme, joten valmistautumiseen kannattaa panostaa ja tehdä siitä mahdollisimman hyvä.

Synnytysvalmennus on kaiken lähtökohta

Autan sinua ymmärtämään synnytystä niin, että saat miellyttävämmän synnytyskokemuksen.

Opetan sinulle synnytyksen vaiheet ensimmäisistä supistuksista vauvan syntymään, miten kehon oma kivunlievitys toimii sekä miten pystyt vähentämään kivun muodostumista sekä kivun kokemista. Kun ymmärrät, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja sinulla on, olet matkalla kohti parempaa synnytystä.

Synnytys on paljon muutakin kuin supistukset, epiduraali ja ponnistaminen. Synnytyksen  ei tarvitse olla kärsimystä.

Autan sinua kokoamaan laajan kivunlievityspakin, jonka avulla pärjäät paremmin synnytyksen jokaisessa vaiheessa!

Kivunlievityksellä lievitetään kipua niin, ettet kärsi synnytyksen aikana. Opetan sinulle milloin epiduraali on hyödyllinen ja milloin joku toinen vaihtoehto toimisi paremmin. Jokaiselle kivunlievitykselle on paikkansa ja ne täydentävät toisiaan.  Kätilötkin kannustavat sinua oppimaan vaihtoehdoista ennen synnytystä.

Synnytysvalmennus kolmella eri tavalla

Doules ja Synnytyksen ABC tarjoaa sinulle kolme erilaista tapaa aloittaa synnytykseen valmistautuminen. 

 • Tilaa sähköpostiin ilmainen Synnytysposti: Saat sähköpostiisi tietoa synnytykseen valmistautumisesta. 
 • Synnytyksen ABC -verkkokurssi: kurssi on laajin kurssi ja nopein käydä. Kurssilla saat kaikki synnytykseen liittyvät perustiedot, jotka sinulla tulee olla. Sinun ei tarvitse lukea kätilöksi, vaan tämä on perheille tarkoitettu kurssi, missä on perheiden tarvitsema tieto. Siellä käsitellään mm. synnytyksen vaiheet, kulku ja edistyminen, kaikenlaiset kivunlievitykset, yleisimmät toimenpiteet ja rutiinit. Tämä on nopein ja suoraviivaisin tapa eikä sinun tarvitse surffailla erinnäisillä sivustoilla. Kaikki kurssin tiedot perustuvat tutkimuksiin ja on myös kätilön tarkistama. 
 • Synnytys epiduraalilla -verkkokurssi: 75% synnyttäjistä käyttää epiduraalia tai spinaalia, joten tein kurssin heidän näkökulmastaan käsin. Tiesitkö, että epiduraaleja ja spinaaleja on erilaisia? Tiedätkö niiden erot? Ja mikä tärkeintä, puudutteen ottamiseenkin sinun tulee valmistautua. Opit missä vaiheessa synnytystä voit epiduraalin saada ja mitä muita lääkkeellisiäkin vaihtoehtoja sinulla on ennen kuin voit epiduraalin saada. Tällä kurssilla myös paljon tietoutta mitä epiduraalin kanssa voi edelleen tehdä edistääkseen synnytystä ja vähentääkseen sivuvaikutuksia. 

6 syytä käydä synnytysvalmennus verkkovalmennuksena

 1. Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 2. Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.
 3. Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot riippuen omasta halustasi synnyttää luomusti, epiduraalilla tai keisarinleikkauksella.
 4. Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 5. Synnytysvalmentaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden kuluessa. Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja sairaaloiden esittelyvideoista sillä, että synnytysvalmentaja on vastaamassa kysymyksiisi.
 6. Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.

Kurssipalaute: “Paljon hyvää asiaa, vei suurinpiirtein työpäivän verran kun luin kaikki osiot. Miltei kaikki asiat olin lukenut jo netistä eri sivuilta, mutta tässä ne oli kootusti yhdessä ja helppo lukea yhtä kyytiä. “

doula synnyttäjä sairaala synnytys

Kenelle Synnytyksen ABC on tarkoitettu?

 • Jos haluat tietää, mitä synnytyksen kivunlievityksiä on tarjolla ja haluat oppia tekemään valintoja niiden välillä, valmennus on sinulle.
 • Jos haluat ymmärtää synnytyksen kulkua ja tavoittelet luonnomukaista synnytystä, niin valmennus on sinulle.
 • Jos et vielä tiedä haluatko synnyttää lääkkeillä vai ilman lääkkeitä, valmennus on sinulle.
 • Kun haluat oppia miten pärjätä synnytyksessä epiduraalin ottamiseen asti, valmennus on sinulle.

Kenelle tämä valmennus ei ole tarkoitettu?

Uutuutena kurssilla nyt myös tehtäviä, joiden avulla työstät omia ajatuksia ja lähtökohtia synnytykseen ja rakennat sinulle sopivaa “työkalupakkia” (synnytystoivelista, sairaalakassi, kivunlievitykset, …). Synnytys on sinun juttusi!

On toiveittesi synnytys lääkkeellinen, luomu tai sektio, niin kurssi sopii sinulle. Kurssin tiedoilla pystyt valmistautumaan synnytykseen paremmin ja olet matkalla kohti parempaa synnytyskokemusta.

Hyvä synnytyskokemus:

 • Auttaa äitiä palautumaan synnytyksestä nopeammin henkisesti ja fyysisesti
 • Tukee imetystä ja kiintymyssuhteen rakentamista
 • Tukee koko perheen terveyttä

Pääset nyt laadukkaaseen synnytysvalmennukseen kotisohvalta silloin, kun haluat. Kurssi käydään monimuotoisena kurssina ja mukana on sertifioitu synnytysvalmentaja, jolta pääset kysymään ja jonka kanssa pääset keskustelemaan. Oli synnytys lähellä tai vasta kuukausien päästä, voit osallistua kurssille silloin, kun se sinulle sopii.

Tule valmennukseen nyt!

Asiakaspalautetta
“Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä!
Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä muihin valmennuksiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen.
Synnytyksen ABC on myös sisällöltään huomattavan laaja kokonaisuus. Suosittelen!”

 

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus

Synnytyskokemus on paljon kiinni siitä tiedosta ja olettamuksista mitä sinulla on jo ennen synnytystä. Mistä omat olettamuksesi ovat tulleet? Mediasta? Ystäviltä? Haluaisitko itse vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja synnytyksen aikana tehtäviin päätöksiin? Haluatko tehdä päätökset tiedon pohjalta? Jos, niin kurssi on juuri sinulle!

Synnytyksen aikana kätilön on hankala opettaa sinulle uutta tietoa ja ystävien vahvat kokemukset voivat ohjata sinun synnytystäsi, vaikka se ei ehkä ole juuri sinulle sopivin tapa synnyttää. Tämän valmennuksen avulla opit ymmärtämään synnytyksen kulkua laajemmin ja opit mitä ulkoiset asiat vaikuttavat synnytykseen ja miten voit niihin itse vaikuttaa.

Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennus on helppo ja nopea tapa saada tietoa synnytyksestä. Se on käytettävissä siinä raskauden vaiheessa, kun sinä olet valmis vastaanottamaan tietoa. Voit osallistua verkkokurssille niin tabletilla, puhelimella kuin tietokoneella juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Synnytyksen ABC:n sisältö

 1. Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 2. Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 3. Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 4. Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 5. Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 6. Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, …)
 7. Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 8. Ensi-imetys
 9. Palautuminen (äidin ja vauvan)
 10. Vauvan hoito

Synnytysvalmennuksessa opit mm.:

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen yms.

Ymmärtämällä synnytyksen vaiheet voit vähentää synnytykseen liittyvää jännitystä tai synnytyspelkoa ja opit edistämään omaa synnytystäsi. Synnytyskivulla on merkityksensä, mutta siitä ei tulisi kärsiä.

Tule Synnytyksen ABC:n kurssille!

Kurssipalautetta

 • Ensisynnyttäjä: “Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!”
 • Uudelleensynnyttäjä: “Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.”
 • Kiireinen:Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.”
 • Pieneltä paikkakunnalta: Voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.”
 • Pelkopoliasiakas: “Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin!”

Synnytys on tärkeä osa vanhemmaksi kasvamista.

Marjaana Siivola
Doula ja synnytysvalmentaja Marjaana Siivola.

Olen Marjaana Siivola ja toimin kurssilila synnytysvalmentajana. Olen sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA) sekä sertifioitu doula CD(DONA). Olen koonnut sinulle kattavan paketin synnytyksestä, joka on nopea ja helppo käydä. Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Olen toiminut doulana yli 25 kertaa ja nähnyt monenlaisia synnytyksiä.

Itse heräsin valmistautumiseen vasta kolmannen raskauden kohdalla. Ensimmäisessä raskaudessa olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen ja lukenut tietoa netistä suosituimmilta sivustoilta. Olin mielestäni valmistautunut. Ensimmäisen synnytys meni ihan ok. Toisen raskauden aikana neuvolasta ei saanut valmennusta enkä ehtinyt viettää aikaa netissä. Sekin synnytys meni ihan kivasti.

Kolmannen raskauden aikaan muutimme Coloradoon, jossa on monia erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja se on vahvemmin annettu vanhempien omalle vastuulle.

Tällä kertaa valmistauduin synnytykseen ihan eri laajuudella, ymmärsin synnytyksen perusteet ja synnytyksestä tuli aivan mahtava kokemus! Olin ihan eri tasolla tietoinen mitä tapahtuu, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja minulla synnytyksen eri vaiheissa oli.

Synnytykseni oli lopulta synnytyksistäni pisin, kun alun latenssivaihe oli pitkä, mutta silti jaksoin hyvin koko synnytyksen ajan ja synnytys oli äärimmäisen voimakas kokemus. Se ei ollut kivuton, mutta pysyin siinä mukana koko synnytyksen ajan enkä kärsinyt!

Miten olin valmistautunut?

Ihmettelin syvästi miten olin saattanut ohittaa niin tärkeää tietoa ja valmistautua edellisiin synnytyksiin jälkikäteen katsottuna niin huonosti! Olin ällistynyt oppiessani muutaman tärkeimmän hormonin toiminnasta, lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa! Se on niin loogista!

Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita vasta sairaalaan siirryttyä! Silloin on moni vaihtoehto mennyt jo ohi. Silloin et saa hyödynnettyä mahdollisuuksiasi koko synnytyksen ajan! Kätilö ei tunne sinua ja mikä toimii juuri sinulla. Sinä tiedät! Kun sinä tiedät, niin kätilö osaa tukea sinua paljon paremmin heti alusta lähtien!

Valmistautuminen jo raskausaikana on erittäin tärkeää, kun voit rauhassa miettiä asioita. Synnytyksen aikana uuden oppiminen ja pohtiminen on hankalaa ja niin sen pitääkin olla.

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus tarjoaa sinulle valmennuksen insinöörimäisen selkeästi silloin, kun sinulla on aikaa. Synnytyksen ABC on synnytysvalmennus verkkovalmennuksena ja se on käytettävissä aina ja missä tahansa puhelimella, tietokoneella tai tabletilla.

Tervetuloa oppimaan synnytyksen perusteita ilman hippeilyä ja saarnaa. Tule etsimään oma tiesi synnytyksen saloihin.

Synnytysvalmennus on pieni investointi, joka muuttaa elämäsi!

Vain 49€ paremmasta synnytyskokemuksesta!

Tule synnytysvalmennukseen NYT!


Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen marjaana@doules.fi ja saat rahasi takaisin.